Recepten voor gerechten met levend voedsel

RECEPTEN VOOR GERECHTEN MET LEVEND VOEDSEL

fruit-knop

 

Recepten voor gerechten met levend voedsel

Hieronder tref je  recepten van gerechten met levend voedsel aan. Neem bij voorkeur biologische producten. Alle recepten zijn gluten-, lactose-, en suikervrij, plantaardig en arm aan histamine.

peer

Ontbijt
Drink na het opstaan een glas water, een kopje kruidenthee, bijvoorbeeld kamille-, venkel-, lindebloesemthee of neem een glas versgeperst appel-/perensap.

Rauwe appelmoes
Verwijder het klokhuis van 2 appels, maar niet de schil. Snijd de appels in stukjes en maak die tot moes in een kom met een staafmixer, in de keukenmachine of in de blender. Voeg eventueel wat limoensap toe.

Mango-/appelmoes
Schil een mango en een appel (verwijder het klokhuis) en maak in de blender een moes van de stukjes fruit.

Fruit kun je het beste voor 12.00 uur eten. Als tussendoortje en voor het slapen gaan kun je wel een appel nemen.

sinaasappels

Lunch

Salade

1/2 zakje waterkers, biologisch
1 wortel, geraspt
broccolikiemen
hummus (Hobbit, natuurwinkel)

Dressing

2 eetl. zonnebloemolie
sap van een halve limoen
1 uitgeperst teentje knoflook
plukje peterselie, fijngehakt
wat gedroogde kruiden
Herbamare

Maak van bovenstaande ingrediënten een heerlijke en gezonde salade.

schaal met fruit

Drank

2 wortels
1 stengel bleekselderij of venkel
1 ongeschilde appel zonder klokhuis
Snijd deze ingrediënten in stukjes en maak er sap van met een sapcentrifuge. Voeg eventueel wat limoensap toe. Eet het sap alsof het een soepje is, dus met een lepeltje. Deze manier is beter voor de bloedsuikerspiegel.

Eet en drink altijd heel rustig, kauw je voeding goed. Neem de tijd voor het eten of drinken.

gerechten levend voedsel

Nog meer recepten met gerechten van levend voedsel.

Diner

Didy’s favoriete soep

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 stengel bleekselderij met blad
een stukje rode paprika
1 middelgrote wortel
stukje Chinese kool of wat waterkers

1 e.l. zonnebloemolie
Provençaalse kruiden
1/4 theel. groentebouillonpoeder zonder gist
1 kop lauw water
1 teentje knoflook of bieslook
een plukje peterselie
sap van een halve limoen
Herbamare

Maak van bovenstaande ingrediënten een gezonde en smaakvolle soep, met behulp van een blender. Doe de soep in een kom. Maak op smaak met Herbamare en voeg eventueel wat broccolikiemen toe. Bij voorkeur wordt gekozen voor biologische producten. Deze zijn smaakvoller en gezonder. Je kunt eventueel bij de soep wat tortillachips (naturel) nemen of een rijstwafel met hummus en wat rauwkost en kiemen.

verse groenten

Courgettelasagne
2 courgettes

Courgetteplakken in de lengte schaven met een kaasschaaf of een brede dunschiller. Courgette vooraf marineren in een marinadesaus van groentebouillonpoeder zonder gist, uitgeperste knoflook, appeldiksap, Herbamare, limoensap, saffloerolie, water.

Pestosaus
1/2 paprika

1 stengel bleekselderij
knoflook of bieslook
fijngesneden peterselie
2 eetl. saffloerolie
2 eetl. rauwe pijnboompitten (gedurende een nacht weken)
sap van een limoen
Herbamare
1/4 theel. groentebouillonpoeder zonder gist

Mix alles tot een gladde saus in de blender of met behulp van een staafmixer.

In een schaaltje leggen: courgetteplakken, pestosaus, courgetteplakken, pestosaus enz. Schaaltje omkeren op een bord, dat versierd is met diverse soorten sla, kiemen of andere op een speciale manier gesneden groenten naar keuze. Houd altijd rekening met de intolerantie voor histamine, als je kiest voor de complexe eiwitten in noten, pitten en zaden. Laat deze voedingsmiddelen 12 uur in water weken en eet deze rauw, dus niet geroosterd en het liefst biologisch.

Met behulp van een speciaal spaghetti-apparaatje (slicer) kun je slierten maken van de courgette. Aan de courgette-spaghetti kun je pesto en daarna eventueel bieslook, tuinkers of peterselie toevoegen.

worm in appel

Neem ‘s avonds nog een heerlijke kruidenthee en eet een appeltje voor het slapen gaan. Bovenstaande recepten vind je ook in het Levend voedsel bereidingsboekje. Ik hoop dat je veel plezier hebt met de recepten van gerechten met levend voedsel. Eet smakelijk.

gerechten levend voedsel