Kirstine Nolfi over levend voedsel

KIRSTINE NOLFI OVER LEVEND VOEDSEL

 

Kirstine Nolfi

Kirstine Nolfi werd in 1881 in Denemarken geboren. Gedurende haar twaalfjarige opleiding als arts werkte zij in diverse ziekenhuizen. Al die jaren maakte zij gebruik van het ziekenhuisvoedsel. Zij leed aan darmverstopping, slechte spijsvertering en een maagkwaal. In 1941 ontdekte zij een groot gezwel in haar rechterborst, dat vergroeid was met de huid, zoals dit alleen bij kanker het geval is. Haar arts Dr. Hindhede ontraadde haar een biopsie te laten doen. Hierdoor zou de bloedstroom worden geactiveerd en kunnen metastasen ontstaan. Onder invloed van de toen bekende Zwitserse arts Dr. Bircher Benner uit Zürich, besloot zij haar voedingspatroon aan te passen. Al jaren at zij vegetarisch maar nu koos zij voor een voedingspatroon dat uit rauwe, onbewerkte voeding bestond. Ondanks dat haar directe collega’s voorstelden om een biopsie, een operatie en bestraling toe te passen, koos zij voor een natuurlijke therapie en 100% levend voedsel. Meer informatie over deze bijzondere vrouw vind je in mijn boek Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag. 

heerlijk fruit

Een tekst uit het boekje van Kirstine Nolfi: Raw food treatment of cancer

Een baby kan slecht gevoed zijn door het onzuivere bloed van de moeder, vanwege ongezonde voeding of door voedselintolerantie tijdens de zwangerschap. Hierdoor kan het zijn dat de baby al minder gezond ter wereld komt. Na de geboorte kan de conditie slechter zijn, omdat de moedermelk niet geschikt is. De kinderen die nu geboren worden in deze wereld, worden vaak zwak geboren. Wat zijn daarvan de consequenties?

Meer informatie vind je in mijn boek Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag.

Kirstine Nolfi is mijn grootste inspiratiebron en voorbeeld. In haar boek Levend voedsel vind je indrukwekkende verhalen van mensen, die door de natuurlijke behandeling van Kirstine Nolfi kwaliteit van leven mochten verbeteren.

 

Gedenkplaat voor dokter Kirstine Nolfi.
Het sanatorium Humlegaarden is opgericht in 1945 door Kirstine Nolfi en haar echtgenoot (fabrikant) Aage K. Nolfi. Met onverbiddelijk idealisme leidde zij dit sanatorium tot haar dood in 1957. Dankbare patiënten hebben deze gedenkplaat geplaatst als aandenken aan Kirstine Nolfi.

 

verse groenten