Gluten en ik (inkijkexemplaar)

Gluten en ik (inkijkexemplaar)

Goed nieuws: op 30 maart 2022 heb ik mijn boek Gluten en ik, De negatieve invloed van glutenintolerantie op lichaam, geest, gedrag en covid gepubliceerd.

Lees hieronder gratis de eerste 23 pagina’s van het boek Gluten en ik, De negatieve invloed van glutenintolerantie op lichaam, geest, gedrag en covid van Didy van de Veer.

Gluten-en-ik-Didy-van-de-Veer-inkijkexemplaar

Je kunt het boek bestellen bij bol.com en iedere andere (internet)boekhandel.

Recensie op bol.com van een lezer van Gluten en ik:

Gluten kan tot veel gezondheidsklachten leiden

Door het lezen van dit boek is me duidelijk geworden welke negatieve invloed glutenintolerantie niet alleen op het lichaam kan hebben maar ook op de psyche en het gedrag. Ben onder de indruk van het verhaal van Didy van de Veer over haar glutenintolerantie. Dit boek zal voor velen die nog niet weten dat gluten de oorzaak van hun klachten is, een eyeopener zijn. Ik heb al een aantal recepten, die in de bijlage staan, uitgeprobeerd om gluten zoveel mogelijk te vermijden. Hierdoor ben ik een paar kilo afgevallen en voel ik me een stuk energieker. Ik wist niet dat gluten ook histamine vrijmaakt in het lichaam, waardoor overgevoeligheidsreacties kunnen ontstaan. Didy van de Veer stelt dat er bij artsen nog veel onwetendheid is over glutenintolerantie in relatie tot lichaam, geest en gedrag.

Ik heb bewondering voor deze vrouw gezien haar jarenlange zoektocht naar de oorzaak van haar klachten, namelijk gluten. De vele positieve ervaringen waren voor Didy van de Veer de beste leermeesters en hebben haar geïnspireerd tot het schrijven van dit boek. Een heel belangrijke les van het boek Gluten en ik is: je bent wat je eet. Ik vind alleen dat de bibliografie en de lijst van websites wat uitgebreider hadden gemogen.

Het boek Gluten en ik heb ik ook naar Koningin Maxima gestuurd. Zij zet zich in voor jonge mensen met mentale problemen zoals depressie. Het boek Onze darmen, het tweede brein is ook in haar bezit.

Kort geleden ontving ik haar reactie: Hare Majesteit de Koningin spreekt haar hartelijke dank uit voor de post die zij mocht ontvangen.

Diverse positieve verhalen kreeg ik te horen van mensen die gestopt zijn met het eten van gluten. Zij hadden minder last van buikklachten en een spastische darm en voelden zich daardoor veel beter. Een ander had meer energie en was ook afgevallen. Positieve berichten dus en dat door alleen gluten te vermijden. Vandaar mijn boek Gluten en ik. Laatst kreeg ik een e-mail van een kennis, die nu gluten vermijdt uit zijn voedingspatroon. Hij gaf aan dat het haar op de kale plekken van zijn hoofd weer aangegroeid was. Een ander goed bericht was dat een vrouw geen last meer had van migraine, omdat zij geen gluten meer at. Het lichaam is de beste wetenschap: de mens is geen granivoor. Een andere kennis gaf aan dat zijn gezichtsvermogen was verbeterd, hij moest zelf nieuwe glazen bestellen met minder sterkte. Vele mentale problemen ontstaan door het gevaar gluten. Het gedrag wordt zeer negatief beinvloed hierdoor. Ben blij dat Koningin Maxima zich ook bezighoudt met dit thema, omdat veel jongeren psychische klachten en veranderingen in het gedrag hebben. Daarom kan ik iedereen mijn boek Gluten en ik aanraden.