Boeken over voedingstherapie en voedselintoleranties

BOEKEN OVER VOEDINGSTHERAPIE EN VOEDSELINTOLERANTIES

In het verleden heb ik diverse syllabi en artikels geschreven over de voedingstherapie en voedselintoleranties. Door mijn boek te lezen, kun je zelf achter de oorzaak van jouw klachten komen: voedselintoleranties (glutenintolerantie, melkeiwit-intolerantie of histamine-intolerantie).

Maandag 22 mei 2017 is mijn boek Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag gepubliceerd! Hieronder vind je alvast wat informatie.  Je kunt mijn boek dan  bestellen bij bol.com

 

Histamine en ik - Didy van de Veer

 

Veel mensen hebben een overgevoeligheid voor gluten, melkeiwitten of  een intolerantie voor histamine, maar weten dit niet. Zij hebben veel vage klachten, gedragsveranderingen of psychische problemen, maar weten (nog) niet de oorzaak. Hopelijk is mijn boek een eye-opener voor hen.

voedselintoleranties

Op de pagina Histamine en ik (boek) vind je alvast de inhoudsopgave.

 

Hieronder vind je de achterkanttekst van mijn boek

HISTAMINE EN IK, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag

Wat veel ouders, leerkrachten, onderzoekers en artsen (nog) niet weten!

Loop je al jaren met vage klachten rond, zonder hiervan de oorzaak te weten?
Heb je een intolerantie voor histamine en andere biogene aminen of voor gluten, melkproducten of additieven?
Wil je meer weten over de voedingstherapie en levend voedsel?

In dit boek krijg je antwoord op vragen als:
* Wat is een intolerantie voor histamine en andere biogene aminen?
* Welke invloed heeft histamine op lichaam, geest en gedrag?
* Wat zijn de hoofdoorzaken van een intolerantie voor histamine?
* In welke voeding zit histamine?
* Zijn er nog andere voedselintoleranties?
* Wat is levend voedsel, wie is Kirstine Nolfi?
* Hoe keer je op een natuurlijke en gezonde manier het ziekteproces om?
* Op welke manier kun je het verouderingsproces vertragen?

Didy heeft de opleiding natuurvoedingstherapie gevolgd en heeft haar diploma behaald voor de cursus natuurvoedingstherapeute. Al meer dan 30 jaar weet zij dat ze een intolerantie voor histamine heeft. Eigen ervaringen en die van anderen zijn haar beste leermeester. Deze ervaringsverhalen geeft zij graag door en sommige vind je dan ook in dit boek of op haar website. Haar interesses en kwaliteiten liggen vooral in het onderzoek doen naar de invloed van voedselintolerantie op lichaam, geest en gedrag. Didy beschreef haar bevindingen in haar syllabi en artikels. Meer dan 20 artikels zijn gepubliceerd in het blad De Natuur Uw Arts. Ook heeft zij haar eigen website en Spaanse blog. De afgelopen jaren begeleidde zij veel mensen en ontving positieve reacties. Het is haar duidelijk geworden dat de beste arts in de keuken staat. Het lichaam is de beste wetenschap. Door goed te luisteren naar de signalen van het lichaam, kun je voedselintoleranties opsporen en het voedingspatroon aanpassen. Laat je inspireren door dit boek en pas dan jouw eet- en leefgewoonten aan, waardoor kwaliteit van jouw leven verbeterd wordt. Als je gezond bent, dan ben je rijk.

Zoals het lichaam wordt wat je eet, wordt je geest wat je denkt.
Yogamantra uit India.

Meer weten? Bezoek: levendvoedsel.nl en aminasbiogenas.wordpress.com

 

voedingstherapie

 

Hieronder vind je de inhoudsopgave van het receptenboekje Nieuw Leven. De gerechten zijn plantaardig, gluten- en melkeiwitvrij, zonder suiker en arm aan histamine (biogene aminen). Er wordt gekozen voor biologische producten, zonder schadelijke additieven (E-nummers).

In het receptenboekje Nieuw Leven en de andere syllabi wordt ook gesproken over voedingstherapie en voedselintolerantie (intolerantie voor histamine).

Het receptenboekje Nieuw Leven van Didy van de Veer

Inhoudsopgave

Voorwoord
Voedselintoleranties
Inleiding
Biogene aminen
Voeding, rijk aan biogene aminen
Plantaardige voeding, arm aan biogene aminen
Gluten
Veganisme
Biologische voeding
Levend voedsel
Voeding en psyche
Afvallen met levend voedsel
Additieven

Recepten
1. Vruchtensap
2. Fruitmoes
3. Fruitspies
4. Fruitsalade
5. Groenten
6. Groentesappen
7. Rauwe groenten met dipsaus
8. Rauwkostsalades
9. Groentesoepen
10. Groentegerechten
11. Veganistische stamppotten
12. Groenteslaatjes
13. Sauzen
14. Kiemen
15. Gezonde smaakversterkers
16. Dagmenu’s
Groente- en fruitwetenswaardigheden

groente-mandje

Hieronder vind je een lijst van syllabi die ik heb geschreven tijdens mijn zoektocht en onderzoek

1. Syllabus Nieuw Leven deel 1, praktische informatie over voedingstherapie
2. Syllabus Nieuw Leven deel 2, alle artikels die ik heb geschreven
3. Nieuw Leven Receptenboekje, speciaal voor mensen met voedselintolerantie
4. Levend voedsel bereidingsboekje, rekening houdend met voedselintolerantie
5. Het Pompoentje, receptenboekje voor kids met voedselovergevoeligheid
6. Onderzoek naar relatie tussen voedselintolerantie en autisme, ADHD
7. Ik sta op tegen kanker, voedingstherapie ter bevordering van gezondheid
8. Ik ben wat ik eet, relatie voeding/voedselintolerantie en gedrag
9. Onze schildklier en voeding
10. Overgewicht en voedingstherapie
11. Serotonine, het hersenstofje
12. 7-dagmenuboekje, speciaal voor mensen met voedselintolerantie
13. Zwanger worden en voedingstherapie
14. Biogene aminen, voedselintolerantie
15. Het carcinoïd syndroom en intolerantie voor biogene aminen
16. Darmboekje
Spaanse vertaling van syllabus Nieuw Leven deel 1

voedselintoleranties