Onze darmen, het tweede brein (inkijkexemplaar)

Onze darmen, het tweede brein (inkijkexemplaar)

Goed nieuws: op 24 juni 2020 heb ik mijn boek Onze darmen, het tweede brein gepubliceerd.

Lees hieronder gratis 18 pagina’s van het boek Onze darmen, het tweede brein, Bepalen jouw darmen hoe je je voelt en gedraagt? van Didy van de Veer.

inkijkexemplaar-Onze-darmen-het-tweede-brein-van-Didy-van-de-Veer

Recensie op hebban.nl

Praktische adviezen voor een gezonde darmflora

Dit boek legt de relatie tussen darmstoornissen en hersenaandoeningen helder en duidelijk uit. Ik ben me bewust geworden van het grote belang van gezonde darmen. Het was nieuw voor mij dat problemen met de darmen kunnen leiden tot depressies, want maar liefst 90% van de neurotransmitter serotonine wordt in de darmen geproduceerd. Zelf ben ik overgevoelig voor gluten en had hierdoor lichamelijke en mentale klachten. Naar aanleiding van dit boek vermijd ik nu zo veel mogelijk gluten en kies ik voor meer biologische en plantaardige voeding. Ik voel me hierdoor veel beter en mijn partner klaagt niet meer over mijn onaangepast gedrag. Het boek bevat ook enkele recepten ter bevordering van goed functionerende darmen. Helaas staat er geen index in dit boek, anders was het nog toegankelijker geweest. Al met al een aanrader!

 

Op bol.com zijn ook enkele positieve reviews verschenen:

Leesbaar boek over gezond voedsel – 5 januari 2022

Er is veel geschreven over de relatie tussen voedsel en gezondheid. Eerst werd ruim honderd jaar geleden de relatie gelegd tussen ziekten en vitaminen, een tot dan toe geheel onbekend idee. Later is er veel meer bekend geworden over essentiële voedingsstoffen zoals bepaalde vetzuren. Zo is ook langzaam het besef ontstaan van de schadelijkheid van bepaalde voedingsstoffen. Overmatig veel koolhydraten en de toevoeging van fructose bevorderen diabetes en hart- en vaatziekten. Glutenallergie blijkt niet zo zeldzaam te zijn. Veel mensen kunnen niet tegen lactose, de voornaamste bron van koolhydraten in koemelk. Zo is de kennis over de voor- en nadelen van voedingsstoffen geleidelijk toegenomen.

Het nieuwe boek van Didy van de Veer behandelt deze voedingsproblemen. Ze heeft in haar boek een serie van haar artikelen verzameld, waarin ze aandacht vraagt voor gezonde eetgewoonten. Ze is een hartstochtelijk pleitbezorgster voor een glutenvrij dieet, omdat ze gluten als de grootste bedreiging voor de gezondheid beschouwt. Glutenallergie is een aandoening die in de meeste gevallen niet wordt gediagnosticeerd. Dit is een zeer toegankelijk boek waarin ze laat zien hoe gluten de oorzaak kan zijn van een veelheid aan klachten, waarbij ook de intolerantie voor histamine een rol kan spelen. In het boek zijn ook recepten opgenomen voor mensen met voedselintoleranties. Didy wil met haar boek niets liever dan mensen helpen, zoals ze zelf ook baat heeft gehad bij gezonde voeding.

 

Een goede gezondheid begint in je darmen – 29 juni 2021

De laatste jaren verschijnt er steeds meer wetenschappelijk onderzoek dat de darmen bepalen hoe je je voelt en gedraagt. Het gelukshormoon serotonine wordt namelijk voor 80% aangemaakt in de darmen en maar voor een klein deel in de hersenen. Een verstoorde darmflora kan tot allerlei klachten en ziekten leiden, o.a. depressie, prikkelbaredarmsyndroom, parkinson, alzheimer en autisme. Natuurvoedingstherapeute Didy van de Veer noemt de darmen dan ook ‘het tweede brein’. De recente wetenschappelijke inzichten bevestigen de informatie in dit boek, die op haar eigen ervaring en onderzoek berust. Het boek is overzichtelijk ingedeeld en leest makkelijk weg. Het bevat werkelijk een schat aan informatie over een gezonde leefstijl. De auteur legt vooral de nadruk op de relatie tussen enerzijds voedselintoleranties en anderzijds darmstoornissen en hersenaandoeningen. Het boek bevat 13 pagina’s met recepten voor plantaardige en glutenvrije gerechten ter bevordering van een gezonde darmflora, zodat je direct aan de slag kunt. Op de door Didy aanbevolen maaltijden is de spreuk ‘nutritious and delicious’ (voedzaam en heerlijk) van toepassing. Dit boek is een eyeopener en een echte aanrader.

 

Onderstaande brief ontving ik nadat ik Koningin Maxima mijn boek had toegestuurd, omdat ik wist dat zij zich inzet voor jonge mensen met mentale klachten.

brief van Koningin Maxima over boek Onze darmen