Histamine en ik (boek)

Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag (boek)

Maandag 22 mei 2017 is mijn boek Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag  gepubliceerd. Hieronder vind je alvast de inhoudsopgave.  Je kunt mijn boek bij bol.com bestellen.

 

Histamine en ik - Didy van de Veer

 

Een reactie van een lezeres van mijn boek
Wat een mooi en goed boek. Ik denk dat je hier zeker veel mensen mee zult helpen. Ik herkende veel in jouw verhaal en vond de manier waarop je dingen beschreef, vooral vanuit jouw eigen ervaring, heel toegankelijk.

Door het lezen van jouw boek ben ik nu weer meer gemotiveerd en ben ik vastberaden om echt geen brood meer te eten. Nu ik met levend voedsel bezig ben, heb ik voor het eerst in drie jaar weer echt plezier in het bereiden van de maaltijd.

Aan de lezer schrijft zij: Dit boek kon wel eens de eye opener zijn die je miste!

www.voedingsadviesrotterdam.nl

Het boek Histamine en ik bij boekhandel Scheltema in Amsterdam
Het boek Histamine en ik bij boekhandel Scheltema in Amsterdam

Nog een reactie
Erg duidelijk boek, waar je iets mee kunt!

Een andere reactie
Een goed, bijna wetenschappelijk boek!

Een nieuwe reactie – 11 juli 2017
Het boek Histamine en ik is goed geschreven. Didy van de Veer legt alles goed uit en zij geeft zeer waardevolle voedingsadviezen.

Nog een paar reacties
Een interessante theorie waar voedselintoleranten baat bij kunnen hebben.

Duidelijke uitleg!

17-8-2017
Een geweldig boek om te lezen Histamine en ik. Begrijpelijk en makkelijk te lezen en zodoende ook makkelijk om anders te gaan eten.

21 september 2017
Vandaag ontving ik het blad Fit met voeding, waarin een afbeelding stond van mijn boek Histamine en ik  met daarbij een positieve recensie. Een klein gedeelte van de recensie vind je hieronder.

Een aanrader?
Ja, dit boek geeft veel informatie over histamine, waarvan de invloed vaak wordt onderschat. Tal van problemen zijn hieraan gerelateerd. Zo maakt een verhoogd histaminegehalte mensen bijvoorbeeld vatbaar voor allerlei verslavingen. Ook het ervaringsverhaal van Didy van de Veer, dat bijna 25 pagina’s beslaat, is het lezen meer dan waard. Menige lezer zal hierin elementen herkennen. Het is daarnaast een heel praktisch boek, door de vele concrete adviezen voor mensen met een intolerantie voor histamine.

27-9-2017
Gisteren ontving ik het blad Medium, het tijdschrift van de ME/CVS Stichting Nederland. Hierin las ik een mooie recensie van mijn boek Histamine en ik.

Hieronder vind je een verkorte tekst van deze positieve en mooie recensie.
Het boek Histamine en ik bevat een bron van informatie over de invloed van voedselintolerantie. Duidelijk wordt dat voedselintolerantie niet alleen van invloed is op je lichaam, maar zeker ook op je geest en gedrag. In haar boek zijn veel ervaringsverhalen te vinden. Didy beschrijft de werking van histamine, serotonine en tyramine.

Na een prettig leesbare inleiding, die al inzicht geeft in de invloed van voedsel op lichaam, geest en gedrag, geeft de auteur uitleg over histamine. Zijdelings geeft Didy telkens een inkijkje in haar leven en haar leerproces. Handig is de lijst van voeding die bijvoorbeeld arm is aan histamine. Didy geeft duidelijke praktijkvoorbeelden. Er is een compleet hoofdstuk gewijd aan recepten, waardoor het eenvoudig wordt om meteen je eetpatroon aan te passen,  een echte aanvulling! Je kunt meteen aan de slag! Dit boek is een aanrader.

Medium
september 2017

29-9-2017
Nog een reactie: de interessante informatie en de bijzondere en openhartige ervaringsverhalen in het boek Histamine en ik van Didy van de Veer inspireren de lezer om zich meer bewust te zijn van voedselintoleranties als mogelijke oorzaak van zijn of haar lichamelijke of geestelijke klachten en veranderingen in het gedrag.

28-10-2017: nog een reactie
Veel nuttige informatie over de invloed van voeding op je gezondheid. Wist niet dat het voor mij onbekende histamine zo’n grote invloed heeft op ons lichaam. Leuke praktijkvoorbeelden en recepten, mooi persoonlijk verhaal.

Didy: Bijna iedere dag kom ik wel iemand tegen die mij zijn of haar verhaal vertelt waaruit blijkt dat er sprake is van een histamine- of glutenintolerantie. Hopelijk is mijn boek een eye opener voor hen.

Goed nieuws: In het restaurant Addis Ababa ligt mijn boek op de boekentafel, als inkijkexemplaar voor hen die interesse hebben in de voedingstherapie of zelf een voedselintolerantie hebben. In dit restaurant geniet ik van een heerlijke vegetarische en glutenvrije maaltijd. Als je glutenvrij wilt eten, is het belangrijk om van tevoren te reserveren: www.addisababa.nl.

Het boek Histamine en ik in Ethiopisch restaurant Addis Ababa in Amsterdam
Het boek Histamine en ik in Ethiopisch restaurant Addis Ababa in Amsterdam

INHOUDSOPGAVE van het boek Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag. Wat je eet, dat ben je! van Didy van de Veer. Het boek is op 22 mei 2017  gepubliceerd.

Over de auteur
Woord vooraf
Inleiding

1. Intolerantie voor histamine (biogene aminen)
Uitslag van mijn onderzoek naar hoofdoorzaken van intolerantie voor histamine en haar invloed op lichaam, geest en gedrag
Lijst van voedingsmiddelen, rijk aan histamine
Lijst van plantaardige voeding, arm aan histamine

2. Mijn eigen ervaringsverhaal met voeding en voedselintolerantie
Kindertijd
Puberteit
Serotonine en darmproblemen
Volwassenheid
Verandering van voedingspatroon
Zwangerschap en bevalling
Terugkeer naar Nederland
Bezoek diëtiste
Voedingstherapie
De positieve verandering
Serotonine, hormonen en depressie
Histamine
Tyramine
Gluten
Levend voedsel
Nieuw Leven
Terugblik op mijn leven

3. Levend voedsel
Wat is levend voedsel?
Verbeteren van gezondheid
Mijn ervaring met levend voedsel
Integratie voedingstherapie

4. Kirstine Nolfi
Biografie
Sanatorium Humlegaarden
Literatuur
Ervaringsverhalen en citaten uit haar boek Levend voedsel
Levend voedsel, een wonder

5. Thema’s die een relatie met histamine hebben
Astma, gevolg van voedselintolerantie?
Glutenintolerantie en diabetes
Biogene aminen en carcinoïd syndroom
Depressie, psychisch of lichamelijk?
Is het gebruik van antidepressiva wel zo ongevaarlijk?
ME/CVS en histamine
Slaapproblemen door een tekort aan serotonine
ADHD, gedragsverandering door lichamelijke oorzaak?
Voeding en kanker
Darmkanker, gluten en histamine
Antihistaminica hebben mogelijk antikankereffect
Autisme, een biochemisch probleem?
Positieve invloed van natuurlijke voeding op reuma
Zonder tarwe, veel gezonder?
Enzymen
Overgewicht
Zijn melkproducten wel voor het menselijk lichaam?
Schadelijke additieven en histamine
Verslaving en histamine
Vaccinaties en histamine
Histamine en menstruatie
Gluten/histamine en gezichtsvermogen
Verband tussen gluten, histamine, darmen en centraal zenuwstelsel in de hersenen

6. Voedingstherapie
De positieve invloed van natuurlijke voeding op onze gezondheid
Hoe houden wij ons lichaam gezond?
Voedingstherapie voor omkeer van degeneratieproces
Chlorofyl in onze voeding
Zuren en basen
Kiemgroenten
Appelschil, kankerwerend?
Are you fed up ofwel ben je het zat?
Suikerverslaving Frisdrankentaks in Nederland?
Downsyndroom
Een goede darmflora
Hogedarmspoelingen
Natuurlijke, ondersteunende middelen
Voeding van het seizoen
Verwarmende en verkoelende voeding

7. Recepten, speciaal voor mensen met voedselintolerantie

8. Geen ziekte maar gezondheid
De zin van het ziek zijn

Slotwoord

Woord van dank

Bijlage 1
Internetadressen

Bijlage 2
Bibliografie

Als je een histamine-intolerantie hebt, is mijn boek een echte eye opener voor je.

groentemix