Histamine en ik (boek)

Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag (boek)

Maandag 22 mei 2017 is mijn boek Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag  gepubliceerd. Hieronder vind je alvast de inhoudsopgave.  Je kunt mijn boek bij bol.com bestellen.

 

Histamine en ik - Didy van de Veer

Allereerst wat reacties en recensies van lezers. Onder de reacties vind je de inhoudsopgave van mijn boek Histamine en ik.

Persoonlijke ervaringen van een natuurvoedingstherapeute die pleit voor natuurlijke en onbewerkte voeding, een gezonde leefwijze en het opsporen van voedselintolerantie voor een betere kwaliteit van leven.

www.bibliotheek.nl

 

8  augustus 2022

Recensie boek Histamine en ik

https://basislifestyle.nl/boekreview/histamine-arm-recepten-kookboeken/

Histamine en ik, geschreven door Didy van de Veer is een interessant en fijn geschreven boek over histamine. Het is geschreven vanuit de persoonlijke ervaringen van de schrijfster. Voor veel mensen een eyeopener als het gaat om onbegrepen klachten en waarom je reageert op bepaalde voeding.
Het boek gaat flink de diepte in, dus het is een mooi naslagwerk als je je kennis over voedselintoleranties wilt opkrikken. Uiteraard kun je deze kennis direct toepassen in je eigen leefstijl. Dit en veel meer omvat het grootste gedeelte van het boek. Van de 192 pagina’s bevatten er 26 recepten. Wil je geen waardevolle aanvullende info, en alleen histamine-arme recepten, kies dan een ander boek. Wil je echter een compleet boek met alle ins en outs over histamine, en leven met voedselintoleranties, met als aanvulling een aantal recepten, dan is het juiste boek voor jou.

 

20 januari 2020

Een prachtig boek, een mooie uitgave, complimenten voor u!

21 juli 2019

Reactie van een lezeres van mijn boek Histamine en ik die ook mijn receptenboekje Nieuw Leven  heeft

Ik wilde je even nogmaals bedanken voor de recepten, het werkt! Ik voel mij (met name emotioneel) stukken beter en voel dat ik i.p.v. tekorten goed gevoed word. Dank daarvoor. Ik ga mij aan het dieet houden.

3 juli 2019

Verhelderend boek
Dit boek geeft een totaalbeeld van wat histamine intolerantie is,  iets waar ik maar moeilijk betrouwbare informatie over kon vinden. Het boek geeft praktische tips en heerlijke recepten die zowel vrij zijn van histamine maar ook van gluten en lactose. Het boek leert je dat histamine zowel invloed heeft op je lichamelijk als psychisch welzijn, een eyeopener voor mij. Voor het eerst kreeg ik tips te lezen die heilzaam kunnen werken bij histamine intolerantie en dat met name levend voedsel de sleutel is tot je zowel lichamelijk als geestelijk beter voelen. Ik heb meerdere recepten geprobeerd, deze zijn heerlijk. Na een week levend voedsel te hebben gegeten merk ik al verschillen, met name op psychisch vlak. Kortom, een boek met complete uitleg en een constructieve manier om te leren omgaan met histamine intolerantie. Een absolute aanrader!

11 juni 2019

Een fijn en volledig boek. Er komt bij mij veel naar boven i.v.m. mijn voedselproblemen. Je vindt er nuttige aanwijzingen in waaraan je nog nooit gedacht hebt. Ik ga er zeker mee aan de slag.

14 mei 2019

Ik vind het een leerzaam boek. Zoiets heb ik nog nooit gelezen!

13 december 2018

Leest vlot. Dit is een van mijn beste kopen. Ik heb bewondering voor deze vrouw.

11 september 2018

Recensie redactie van het tijdschrift De Natuur Uw Arts, Stichting Natuurlijk Welzijn (nr. 257, sept./okt. 2018)

Didy van de Veer is natuurvoedingstherapeute en ervaringsdeskundige op het gebied van histamine intolerantie. Vanwege haar gezondheid heeft zij een jaar lang ‘levend voedsel’ gegeten. Deze ervaring beschrijft ze in haar boek, samen met vele ervaringen van anderen die ze heeft begeleid of die reageerden op haar websites en artikelen. Zij heeft zich jaren lang verdiept in de biogene amines, waaronder histamine, serotonine en tyramine. Als deze uit balans zijn, kunnen lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Als die niet herkend worden, veranderen ze in chronische ziekten. Voeding is een van de oorzaken van de intolerantie en daar heeft zij zich voornamelijk op gericht. Andere oorzaken worden in het boek aangehaald, maar niet uitvoerig besproken. Dat zij veel informatie heeft vergaard, blijkt wel uit haar schrijven. Soms loopt ze over. Wil ze te veel informatie kwijt in kleine zinnen, die eigenlijk veel te zeggen hebben. Degene die daar doorheen kan kijken en het schrijven als opstap naar meer informatie gebruikt, zal het boek aanspreken.

24 augustus 2018

Een reactie van een lezeres
Na een jarenlange zoektocht om mijn gezondheid te verbeteren kwam ik in contact met Didy. Ik ben nu al een aantal weken bezig met de richtlijnen uit het boek en ervaar een enorme verbetering van mijn klachten. Dit boek is een aanrader voor veel mensen.

———————–

14 juni 2018

Een reactie van lezeres
Absolute aanrader! Super interessant boek waar je heel veel moed kan uithalen door de tips, ervaringen en duidelijke informatie. Je blijft er dagelijks in lezen en herlezen.

———————–

25 mei 2018

Nog een mooie reactie van een lezeres
Wat een fijn boek!  Duidelijk uitgelegd wat histamine en biogene aminen zijn en  wat de invloed hiervan is op het lichamelijk en geestelijk welbevinden.

Leuke verrassende recepten!

————————-

12 februari 2018

Een nieuwe reactie van een lezeres van mijn boek
Duidelijk geschreven, een eyeopener!
Na jaren sukkelen is dit boek een echte eyeopener voor mij. Duidelijk en helder omschreven waardoor dingen op z’n plek vallen. Goed naslagwerk, ben nu echt op de goede weg!

_________________

 

Een reactie van een lezeres van mijn boek
Wat een mooi en goed boek. Ik denk dat je hier zeker veel mensen mee zult helpen. Ik herkende veel in jouw verhaal en vond de manier waarop je dingen beschreef, vooral vanuit jouw eigen ervaring, heel toegankelijk.

Door het lezen van jouw boek ben ik nu weer meer gemotiveerd en ben ik vastberaden om echt geen brood meer te eten. Nu ik met levend voedsel bezig ben, heb ik voor het eerst in drie jaar weer echt plezier in het bereiden van de maaltijd.

Aan de lezer schrijft zij: Dit boek kon wel eens de eye opener zijn die je miste!

www.voedingsadviesrotterdam.nl

Het boek Histamine en ik bij boekhandel Scheltema in Amsterdam
Het boek Histamine en ik bij boekhandel Scheltema in Amsterdam

Nog een reactie
Erg duidelijk boek, waar je iets mee kunt!

Een andere reactie
Een goed, bijna wetenschappelijk boek!

Een nieuwe reactie – 11 juli 2017
Het boek Histamine en ik is goed geschreven. Didy van de Veer legt alles goed uit en zij geeft zeer waardevolle voedingsadviezen.

Nog een paar reacties
Een interessante theorie waar voedselintoleranten baat bij kunnen hebben.

Duidelijke uitleg!

17-8-2017
Een geweldig boek om te lezen Histamine en ik. Begrijpelijk en makkelijk te lezen en zodoende ook makkelijk om anders te gaan eten.

21 september 2017
Vandaag ontving ik het blad Fit met voeding, waarin een afbeelding stond van mijn boek Histamine en ik  met daarbij een positieve recensie. Een klein gedeelte van de recensie vind je hieronder.

Een aanrader?
Ja, dit boek geeft veel informatie over histamine, waarvan de invloed vaak wordt onderschat. Tal van problemen zijn hieraan gerelateerd. Zo maakt een verhoogd histaminegehalte mensen bijvoorbeeld vatbaar voor allerlei verslavingen. Ook het ervaringsverhaal van Didy van de Veer, dat bijna 25 pagina’s beslaat, is het lezen meer dan waard. Menige lezer zal hierin elementen herkennen. Het is daarnaast een heel praktisch boek, door de vele concrete adviezen voor mensen met een intolerantie voor histamine.

27-9-2017
Gisteren ontving ik het blad Medium, het tijdschrift van de ME/CVS Stichting Nederland. Hierin las ik een mooie recensie van mijn boek Histamine en ik.

Hieronder vind je een verkorte tekst van deze positieve en mooie recensie.

Het boek Histamine en ik bevat een bron van informatie over de invloed van voedselintolerantie. Duidelijk wordt dat voedselintolerantie niet alleen van invloed is op je lichaam, maar zeker ook op je geest en gedrag. In haar boek zijn veel ervaringsverhalen te vinden. Didy beschrijft de werking van histamine, serotonine en tyramine.

Na een prettig leesbare inleiding, die al inzicht geeft in de invloed van voedsel op lichaam, geest en gedrag, geeft de auteur uitleg over histamine. Zijdelings geeft Didy telkens een inkijkje in haar leven en haar leerproces. Handig is de lijst van voeding die bijvoorbeeld arm is aan histamine. Didy geeft duidelijke praktijkvoorbeelden. Er is een compleet hoofdstuk gewijd aan recepten, waardoor het eenvoudig wordt om meteen je eetpatroon aan te passen,  een echte aanvulling! Je kunt meteen aan de slag! Dit boek is een aanrader.

Medium
september 2017

29-9-2017
Nog een reactie: de interessante informatie en de bijzondere en openhartige ervaringsverhalen in het boek Histamine en ik van Didy van de Veer inspireren de lezer om zich meer bewust te zijn van voedselintoleranties als mogelijke oorzaak van zijn of haar lichamelijke of geestelijke klachten en veranderingen in het gedrag.

28-10-2017: nog een reactie
Veel nuttige informatie over de invloed van voeding op je gezondheid. Wist niet dat het voor mij onbekende histamine zo’n grote invloed heeft op ons lichaam. Leuke praktijkvoorbeelden en recepten, mooi persoonlijk verhaal.

Didy: Bijna iedere dag kom ik wel iemand tegen die mij zijn of haar verhaal vertelt waaruit blijkt dat er sprake is van een histamine- of glutenintolerantie. Hopelijk is mijn boek een eye opener voor hen.

Goed nieuws: In het restaurant Addis Ababa ligt mijn boek op de boekentafel, als inkijkexemplaar voor hen die interesse hebben in de voedingstherapie of zelf een voedselintolerantie hebben. In dit restaurant geniet ik van een heerlijke vegetarische en glutenvrije maaltijd. Als je glutenvrij wilt eten, is het belangrijk om van tevoren te reserveren: www.addisababa.nl.

Het boek Histamine en ik in Ethiopisch restaurant Addis Ababa in Amsterdam
Het boek Histamine en ik in Ethiopisch restaurant Addis Ababa in Amsterdam

INHOUDSOPGAVE van het boek Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag. Wat je eet, dat ben je! van Didy van de Veer. Het boek is op 22 mei 2017  gepubliceerd.

Over de auteur
Woord vooraf
Inleiding

1. Intolerantie voor histamine (biogene aminen)
Uitslag van mijn onderzoek naar hoofdoorzaken van intolerantie voor histamine en haar invloed op lichaam, geest en gedrag
Lijst van voedingsmiddelen, rijk aan histamine
Lijst van plantaardige voeding, arm aan histamine

2. Mijn eigen ervaringsverhaal met voeding en voedselintolerantie
Kindertijd
Puberteit
Serotonine en darmproblemen
Volwassenheid
Verandering van voedingspatroon
Zwangerschap en bevalling
Terugkeer naar Nederland
Bezoek diëtiste
Voedingstherapie
De positieve verandering
Serotonine, hormonen en depressie
Histamine
Tyramine
Gluten
Levend voedsel
Nieuw Leven
Terugblik op mijn leven

3. Levend voedsel
Wat is levend voedsel?
Verbeteren van gezondheid
Mijn ervaring met levend voedsel
Integratie voedingstherapie

4. Kirstine Nolfi
Biografie
Sanatorium Humlegaarden
Literatuur
Ervaringsverhalen en citaten uit haar boek Levend voedsel
Levend voedsel, een wonder

5. Thema’s die een relatie met histamine hebben
Astma, gevolg van voedselintolerantie?
Glutenintolerantie en diabetes
Biogene aminen en carcinoïd syndroom
Depressie, psychisch of lichamelijk?
Is het gebruik van antidepressiva wel zo ongevaarlijk?
ME/CVS en histamine
Slaapproblemen door een tekort aan serotonine
ADHD, gedragsverandering door lichamelijke oorzaak?
Voeding en kanker
Darmkanker, gluten en histamine
Antihistaminica hebben mogelijk antikankereffect
Autisme, een biochemisch probleem?
Positieve invloed van natuurlijke voeding op reuma
Zonder tarwe, veel gezonder?
Enzymen
Overgewicht
Zijn melkproducten wel voor het menselijk lichaam?
Schadelijke additieven en histamine
Verslaving en histamine
Vaccinaties en histamine
Histamine en menstruatie
Gluten/histamine en gezichtsvermogen
Verband tussen gluten, histamine, darmen en centraal zenuwstelsel in de hersenen

6. Voedingstherapie
De positieve invloed van natuurlijke voeding op onze gezondheid
Hoe houden wij ons lichaam gezond?
Voedingstherapie voor omkeer van degeneratieproces
Chlorofyl in onze voeding
Zuren en basen
Kiemgroenten
Appelschil, kankerwerend?
Are you fed up ofwel ben je het zat?
Suikerverslaving Frisdrankentaks in Nederland?
Downsyndroom
Een goede darmflora
Hogedarmspoelingen
Natuurlijke, ondersteunende middelen
Voeding van het seizoen
Verwarmende en verkoelende voeding

7. Recepten, speciaal voor mensen met voedselintolerantie

8. Geen ziekte maar gezondheid
De zin van het ziek zijn

Slotwoord

Woord van dank

Bijlage 1
Internetadressen

Bijlage 2
Bibliografie

Als je een histamine-intolerantie hebt, is mijn boek een echte eye opener voor je.

groentemix